WORKERSBilderna kommer från sidan Workers. På sidan kan man hitta allt från gamla bilder på annonser, burkar och jeansjackor. Det finns olika märken representerade. Kan man Japanska så kan man även fördjupa sig i historien om dom olika märkena. Det dyker hela tiden upp nya saker på sidan. Det mesta är gammalt och genuint.

Som detta nytillskott 191-J (H.D.Lee).
                       Carhartt Double Knees Pants

Förutom det roliga med att kolla på bilderna så finns det även fördelar med dessa sidor. Det finns ett par bra sidor om man vill kolla och jämföra vintage. Man kan kolla många olika saker ex: nitar, dragkedjor, knappar och sömnad


Länkar:

Workers
Red Cloud Vintage
Evis (Evisu)
Vintage Motorcycle Jackets

Lightnig Magazin och boken Vintage Denim tar även dom upp väldigt mycket om vintage och historia.


75 års fest

image179


Kavaj: Nudie Alberto 
T-shirt: Nudie John John
Jenas: Thin Finn Dry Black Coated
Skor: Underground

QUENTIN

                            

image169

 image168

image172

image174

Som jag skrev i ett av dom tidigare inläggen finns där allt fler ekologiskt producerade jeans.

Quentin är en ny mod från Wrangler. Det är en 12 1/4 oz kvalitet. En regular/antifit den är rätt vid i låret så man går lätt ner en storlek utan att den blir för tight över lår och bak. Yttersömmen är vriden från knä som ni kan se från bilden ovan. Det ger en liten känsla av Levi's engineered. Passformen är bra men jag själv kan tycka att det blir väl mycket tygg från knä ner till fot.

I Wranglers ekologiska produktion finns det 3 st varianter på kille och 4 st varianter på tjej.

Kille:

Tony: Slim Fit
Quentin: Regular/antifit
Tom: Carrot Fit

Tjej:
 
Iris: Bootcut
Sofia: Staigt Leg
Maya: Carot Fit
Daphne: Kjol 

Nike Blazer - Denim

image175image177


Hos Sneaker Freaker hittade jag första bilderna på Nike Blazer - Denim


HAMNFESTIVAL

image167


Jeansjacka: Nudie Conny Black Denim
T-shirt: Adam
Jenas: Nudie Thin Finn Dry
Skor: Underground

Katten: Stela

Levi's Railway Shirt Vat Blue

image153Väntat sen i februari på denna Levi's skjorta.        

Var och köpte mig ett par nya vita            

image158


Skjorta: Levis Railway Shirt vat Blue (62434.00.04)
Linne: HM
Jeans: Nudie Even Steven Masa
Skor: Converse


ACNE MOD DRY CLEAN

Made by my friend Niklas Alicki


image160

image162
image168
image164

image165
image167

Som ni sätt har det lagats den del. Men vad gör man inte för sina favourits.


GRIM TIM DRY DIRT ORGANIC

image150

Nu börjar dom ekologiskt producerade jeansen komma in i butiken på allvar. Det pratas och skrivs mycket. Dom flesta stora bolag jobbar redan med det. Själv känner jag att det är på väg åt rätt hål. Kunderna som jag sålt jeansen till har väl inte direkt tänkt på att dom är ekologiskt producerad förens man tagit upp det med dom. Dom har köpt jeansen för att dom sitter bra och är snygga i tvätten. Men det kommer säkert komma kunder som kommer fråga direkt efter dom ekologiskt producerade jeansen. I hope ! 

Detta är då Nudie Grim Tim Dry Dirt Organic. Mod: Topplock som en Slim Jim men smalare från knä och ner. Grim Tim kommer som ett brev på posten en mod som kommer att plocka en hel del försäljning från Slim Jim.

I Nudies Organic serie har man passat på att göra en ny bok att lägga i bakfickan. Denna beskriver dom olika mod och tvättarna i Organic serien. Den tar upp hur dom är producerade, var och även i vilken kvaliteter.  

Nudie jobbar mycket med mänskliga rättigheter, löner, arbetstider och ett socialt ansvar. Man följer även SKALS riktlinjer för produktion av ekologiska jeans.

Läs mer om Nudies uppförandekod


CPH VISION

image149I går låg inbjudan i postlådan. Man blir bra sugen på att åka. Men det blir ingen mässa denna sommar heller. Har faktiskt aldrig varit på mässan i Augusti. Vi brukar bara åka på Vission mässan i Februari. Känns som alla lägger lite mer tyngd på höstens mode. Sen är det roligare att köpa in höstsäsongens mode.

S5010XX

image144

S5010xx. Dessa jeans från Skull är endast tillverkade i 60 exemplar världen över. Bomullen är 100% från Zimbabwe. Dom är vävda på vintage vävstolarna det är en 13,5 Japansk redline selvage denim.
Jag gillar verkligen inte vita jeans. Men dessa var riktigt coola. Kanske för att dom är så limiterade.


20 års fest

image138


Jeansjacka: We Glenn

Tröja: Adam

Jeans: Thin Finn Dry Black Coated

Skor: UndergroundÖlen var välkyld.


STAND BY ME

STAND BY ME är namnet på en denim repair shop. Jag satt i förgår kväll och kollade på lite Japanska jeanssidor. Prövade massa länkar som fanns på sidorna. Flera av länkarna gå till samma sidor. Så efter ett tag tröttnade jag. Men en sida fick mig att småle lite och det var denna denim repair shop. Jag vet att det finns flera små företag som specialiserat sig på att laga och ta till vara på just dina jeans. Däremot tror jag inte det finns något sånt företag i Sverige. I alla fall det som fick mig att falla just för detta företag var dom härliga bilderna. Hela det lilla företaget kändes så genuint och familjärt.


image133 

Kliv in.

LAGNINGAR:

image134image135


ÄLSKADE JEANS

ÄLSKADE JEANS - Jeansens historia synad i sömmarna.

Boken är skriven av Tanya Loyd Kyi (Canadensiska). Kap 7 handlar om den Svenska jeans historien och är skrivet av Anna-Stina Linden Ivarsson. Alla kapitel är översatta till Svenska. Boken är på 95 sidor.
Jag har bara läst ett par sidor. Boken känns lätt läst och man tar sig fram rätt fort i den. Den tar upp saker som: En symbol för uppror, Denim blir sexigt, Jeansen i politiken och mycket annat.
 

image132

The Denim Junkie

Har släppt en ny modell DJ-HR1 Horse Riders Dom är bra på detaljer och att använda nya matrial. Så även denna gång. 

Det är en 15 oz selvage.                            EX 1                    EX 2                     EX 3                          Inte vad man brukar använda.


                               Samma som på DJ-501xx                                  
En bra bild som beskriver passformen. Lätt bootcut, tightare över lår svängd i ben för att ge ett bättre intryck och passforn över knä och vader. Man slipper få massa onödigt tygg vid knä. Jeansen ser mer levande ut. Jag som är väldig smal och lång kan i bland tycka att visa raka jeans kan ge tråkigt intryck från knä och ner. NU Even Steven är en bra passform för mig  eftersom den smalnar av från knä och ner.

image128 

Här ser vi knäet bakifrån och hur dom har gjort för att få ett lätt vridet ben.Man kan se flera likheter mot deras DJ-501xx vad det gäller detaljer.

image131


W41002 Stay blue

Det är namnet på mitt senaste fynd och ny tillskott i jeansjacke samlingen. Det är en rins  tvättad jeansjacka i broken twill kvalitet. Den är grymt liten i storleken. Jag fick gå upp på en large.

image107

in på jobbet

T-shirt: Pour
Jeansjacka: Nudie Conny Deep Broken Twill
Jeans : Nudie Thin Finn Dry Black Coated
Skor: ask the missusVar tvungen att åka in till jobbet och skaffa mig lite nya t-shirts och tröjor. Det börjar rulla in höst nyheter. Känns som att det äntligen kommer rätt saker. Man har kunnat se det dom två senaste månaderna. Det är nu dom visar sitt rätta jag våra nya ägare.
 

image102

Malin var med in och provade lite nya jenas som jag drog upp ur dom cirka 40 låderna på lagret. Kommer snart att visa resultatet av den provningen. Hon ska alltid säga Nej innan hon ens har prövat. Det slutar oftast med att gud dom här är ju riktigt bra ju. I dag blev det så två gånger. Hon tar båda två. Konstigt men den svåraste kund man kan ha det är sin egna sambo. Är det bara jag som tycker det ?
Malin har under än längre tid pratat mycket om att skaffa en jeansjacka. Vi hade ett par på lager som hon har prövat förut men som hon inte känt för. I dag testade vi en enkel Levi's jeansjacka (70590) som föll Malin i smaken. Mig med fast jag gillade rins tvätten bättre.

Ett av dom bättre Magazinen kom i dag MODEttE. Det inehöll två stycken artiklar om jeans.

Första artiklen (Uppdrag jeans) bestod av sex sidor som visade 55 stycken olika tjej jeans varianter för hösten 07.

image100


Hur man säljer jeans. Detta är andra artiklen där flera olika svenska jeanstillverkare där i bland Örjan, Lars knutsson och Jonny tar upp jeansens betydelse i dag mot för. Varför vissa modeller/märken aldrig dör.

image99


outfit

image106


Linne: Adam

Skjorta: Adam

Jeans: Nudie Ralf Dry Selvage (modifierad)
Skor: Converse


vad kan man inte göra i ett par jeans ?

Jag har ett motto och det lyder. Det man inte kan göra i jeans är inte värt att göra. Jag har inte kommit i någon situation en där man inte kan ha jeans. Har du ? Jag har varit på begravning, bröllop och så nu i helgen Brännbolls tunering. Jag sviker inte mina jeans och dom sviker inte mig.
Ni som bor i södra Sverige vet ju själva hur mycket regn det har kommit. Så efter en dags brännboll och en riktigt härlig afterbrännboll såg dom ut så här.                                                               
  


image90

Jag har fotfarande lera under mina naglar.

Det finns fler som verkligen gör allt i sina jeans. Det Canadensiska märket Iron Army har/hade ett projekt som kallas 777  Sju Jeans Sju Månader Sju Liv.
Här kan man följa 7 olika liv och hur dom sliter sina jeans på 7 olika sätt.
Jag fick genast två favoriter kurt och Landon.

Kurt:                  Landon:

Här ser man att det finns fler knäppa människor som inte tar av sig sina jeans i första taget . Det är då jag känner lycka. Det är inte bara jag som har mina ideer.

http://www.ironarmyclothing.com/theironarmy.htm

Läsare: Finns där någon situation där du inte kan ha jeans ?


detta möts du av

när du kliver in i min och Malins trappuppgång.
Köpte dom för två år sedan visste direkt vad jag skulle göra med dom. Dom får sitta där tills den dagen det händer.
image94

shoppade en väska

Vi tog en sväng till kalmar i fredags Malin var rastlös. Jag lyckades shoppade en svart väska som kändes riktigt bra i handen.

Linne: Adam
Skjorta: Adam                                                        

Jeans: Nudie Thin Finn Dry
Skor: Tyggskor Vagabond
Väska: HM

Solglasögon: Ray-Ban

image87

I 8 månader

har jag nu använt mina Nudie Thin Finn Dry Strech. En passform som jag trivs mycket bra i. Min kära vän Oskar köpte också ett par Thin Finn Dry Strech. Måste säga att hans slitning är ännu bättre en min. Kommer att lägga upp bilder på Oskars Thin Finn inom kort. Jeansen i sig är väldigt lätta att slita in då dom är i en tunn strech kvalitet.

Så här blev mina:
 

image85

image86

http://www.nudiejeans.com/fitguide/
http://www.nudiejeans.com/collection/#/content/thinfinnDenimböcker & Magazine

Böcker/Magazin som jag har köpt, fått för att lära mig mer om historia, märken och tillverkning. Går och väntar på lite nya böcker som jag beställt. Kommer att lägga upp bilder så fort jag fått bökerna.

image46


The naked truth about denim. En bok från Svenska jeansmärket Nudie. Lätt läst bok som beskriver hur ett par jeans blir till med fina bilder och bra text.

image47

Svenska Jeans. En bok från Nudie. Som beskriver hur jeans kom till Sverige och hur det ändrade våran livsstil. Den tar även upp historia om den Svenska jeans tillverkningen. Ex algots, blå gul med flera.

image48

Jeans och blå naglar. Boken köpte jag på utställningen föra året med samma namn. Den visar hur man framställer indgo från växten indigofera tinctoria och sedan färgar bomullen. Ett riktigt hantverk som tar tid.

image49 

image103

image104

image105

Lee's lilla blå. Köpte denna på tradera. Vissar mod utbudet 1977. Lite tvätt råd och andra goa tips.

image50

Vintage denim. Köpte denna på ebay. En bok som beskriver historien om bla Levi's, lee och wrangler. Hur jeansen ändrade samhället och i dag är en stor industri för samlare och vanliga människor.
Den tar även upp äktheten på vissa klassiska jeans/jackor och där finns en liten pris lista så man vet vad dom kan vara värda. Inte för att den stämmer i dag då priserna har dragit i väg rejällt.

image51

image52

Japanska Lightning Magazine. (En fördel om man kan japanska. ) Jag använder magazinen som uppslagsverk på märken och detaljer från vintage jeans/jackor. Dom innehåller mycket bilder, årtal och japanskamärken. Lightning Magazine beskriver jeans historien på väldigt många bra sätt. Men det kan vara svårt att förstå då allt är på japanska.

image82

Denim From Cowboys To Catwalks. Denna bok fick jag i postlådan i dag. Har bara kollat lite snabbt i den.

image132

ÄLSKADE JEANS - Synad i sömmarna


Japanska jeansmärken.

Som vi vet finns där flera stora japanska jeansmärken Evisu, Porky's, The Flat Head, Samurai Jeans och så fotsätter det.

Tänkte lägga upp lite bilder och länkar på Japanska Jeansmärken som jag brukar ha lite extra koll på.

Studio D'artisan: 
www.dartisan.co.jp/   Går att beställa Jeans direkt på flera av dessa sidor.image54
image55
image56


Dry Bones: http://www.dry-bones.com/

image58image60


Buzz Rickason's http://www.buzzricksons.jp/product/work.html

Här finns det både finna Jeans coola jackor.

image61image62image63
image64
image65
image66image67
image68image69

image70image71image72
                                                             image73


Iron Heart: http://www.ironheart.jp/

image79image78image77image76image75image74
image83
 

Lägg märke till vad det står på etiketten 21oz Extra Heavy Denim.


Pure Blue Japan: http://www.purebluejapan.jp/

Porky's: http://www.rakuten.co.jp/porkys/939580/

Evisu

image81

Fienden & BayIcon

Har gjort en riktigt snygg jeansväst. Som jag inte kan släppa tankarna i från. Känner att är fel tid att för att köpa den. Finns andra saker att lägga semester pengarna på. Fienden har även gjort en 13.5 oz black Selvage denim.

image12image14

Båda finns att köpa på  http://www.fienden.se/page_1.asp

DJ-501XX

Denim Junkie's mod 501xx  Är baserad på den klassiska 501xx. Lite smalare över höft och knä en den ursprungliga 501xx När man ser bilder på DJ-501xx får man en känsla av att den har ett lätt bootcut. Mr. D/J som har ritat DJ-501xx äger ett par RR/ralf men har svårt för kvaliten som nudie använder i sina jeans så han vill göra något eget. Men får en känsla av att det är från ralf som boocuten kommer in i bilden.
Bomullen man annvänt är från Zimbabwe och är en 14 oz selvage kvalitet. Patchen är i 100% ko och känguru.

Här är en länk till Denim Junkies där vi får se hur 4 olika personer har slitit in sin DJ-501xx

http://www.denim-junkie.com/main.html

Detta är kvaliten man annvänt i DJ-501xx.
14 oz selvage frånZimbabwe.
 Patchen i ko och känguru.


image15image16
                                                                             

image17image18

Longhorn motiv på bakfickan


image19image20

Longhorn motiv även på taben


image21image22

image23image24


image25image26

Sol motiv på front knapp

Stjärn formade nitar på framfickor.                              
Gylf knappar med longhorn motiv (tjur)

image27image28

På backsidan av koppar niten lägger man en skinn bricka i mellan innan man trycker i hop den.
Minksar belastningen på tyget. Inget man ser ofta.

image29image30

image31image32


image33image34

För att få ett bättre slitstyrka och minska trycket från niten på tygget. Vackert !

image35image36

18 mm red line selvage

image37image38

image39image40

Varje par är numrerat.
Du kan även få ditt namn skrivet eller ditt budskap.

image41image42


image44

Denna mod är en av mina absoluta favoriter. Snygga detaljer och en grym jeans känsla. 

Vill du köpa ett par DJ501xx så går dom att beställa direkt på hemsidan:
 http://www.denim-junkie.com/main.html

Finns även fler finna bilder på denna länk:


http://mynudies.com/forums/showthread.php?t=4658
 


PORKY'S JEANS

Det finns ett japanskt jeans märke vid namn Porky's. Dom gör jeans i fin japansk denimkvalitet med klassiska red line selvagen. Som vi vet finns där många duktiga japanska jeanstillverkare och flera av dom 
har gjort lite av en parodi av Levi's patch. Porky's är ett av dom märkerna.
Här kan ni se Levi's-patchen som användes första gången 1886.
image9

Här kan ni se den patch som Porky's använder på sina jeans/jackorimage11

Vill ni se mer Jeans och jackor m.m från Porky's gå då in på
http://www.rakuten.co.jp/porkys/index.html

image53


Studio D'artisans patch med två goa grisar.

www.dartisan.co.jp/

Även The flat head har en roligare patch på sin mod 3008. I stället för dom två grisarna är det två motorcyklar.

www.flat-head.com


Denim Movies

Nudie Jeans har gjort två filmer. Den första visar på ett mycket roligt sätt hur man ska använda sina jeans innan man tvättar dom första gången. Vilket verkligen verkar vara svårt för många att förstå. 

The nudie jeans wash guide   
http://www.nudiejeans.com/videos/player.php?movie=data/washguide.flv

I den andra filmen får man se hur ett par jeans blir till. Från ruta ett.

The fine art of denim http://www.nudiejeans.com/videos/player.php?movie=data/fineArt.flv