The Blue Uniform


Är ett nytt svenskt jeansmärke som presenteras på marknaden våren 2011.Med en filosofi som handlar om vikten utav vänskap arbetar The Blue Uniform mot att du ska se dina jeans som en vän.På samma sätt som starka band skapas mellan två individer växer du samman med dina jeans. Du lär känna dom, sliter dom och med tiden skapar du dess personlighet och skönhet. Tillsammans blir ni unika.


I sin första kollektion arbetar man med fyra olika passformar där drykvalitéter är kärnan.Bland annat visar Blue Uniform upp en turkisk 20 oz right hand kvalité där man arbetar med en otvättat variant samt en tvättad. Ser verkligen framemot att få känna och klämma på denna kvalité.


Inom kort kommer bilder upp på deras hemsida www.theblueuniform.com och här.

 

/Eric.

 


Red Wing Oxford 8103


Solen värmer och jag spanar skor för kommande höst. Det gäller att vara väl förberedd.
De senaste två åren har jag gått i Red Wing och det ser inte ut till att bli någon ändring kommande höst.
8103 finns i två kulörer och går att köpa på The Rugged Museums webbshop för cirka 2400 kr + frakt.
Själv var jag i kontakt med killarna på Lester i Göteborg. De bad mig återkomma i augusti så skulle vi kolla om det gick att lägga en beställning. Den låga versionen av Red Wing moc toe boot lanserades första gången under 60 & 70 talet för att sedan åter lanseras i slutet av 90 talet. Nu är den här igen och jag hoppas den är här för att stanna.
/Eric

1 År

Det var rejält länge sedan jag skrev på denna blogg. Det beror på många olika anledningar däribland tid & kollega. Tiden att sitta ner och skriva är inte lika befintlig längre. När sedan Denimdyrkan för ett år sedan blev min kollega så pratas det istället denim 16 timmar per dag.

Nu är det dags att börja små skriva lite då suget bara ökat. Första inlägget får bli på mitt senaste projekt som idag fyller 1 år. Dessa Nudie Big Bengt Dry Selvage (13,50 oz) har jag använt i princip varje dag under ett års tid utan att tvätta. Ja jag vet att många av er tycker det är både äckligt och konstigt men för mig är det känsla och kärlek. Tanken var att slita dessa under ett års tid för att sedan börja på något nytt projekt. Jag kommer få köra på med dessa ett tag till då mitt nya projekt ännu inte anlänt. Kommer självklart skriva mer om detta nya projektet vid ett senare tillfälle. På bilden längre ner kan kan ni se hur pass mörka dessa BB var vid start för ett år sedan.


/Eric