det gick inte.


image856

Det gick inte att låta bli! Det blev ett ha begär direkt, så nu går jag här och väntar på mina nya Clarks Originals. Inhandlig skedde på
. Blev första kunden att handla på Lesters nya webbtjänst. Något som tydligen uppskattades då jag får ett par skor och gratis. Hur spännande är inte det. Lesters butik kan ni förövrigt hitta på Larmgatan i Göteborg.

I går kom Clarks skorna, blev mycket nöjd./Eric

Outfit 080324

image858Jacka: Levi's
Kofta: Adam
Skjorta: Crocker
Linne: Crocker
Jeans: Nudie Even Steven Masa
Skor: Hudson

/Eric

Studio Zero

image855

När det gäller tillverkningsprocess och kvalitet finns det inte mycket som slår studio zero jeans, detta är ett vackert hantverk. Studio zero är ett ganska så nytt märke i Sverige. Konkurrensen i dag är hård, finns många olika japanska och internationella märken på den Svenska jeansmarknaden. Gör detta lila inlägg för att studio zero jeansen ska få den uppmärksamhet de förtjänar. Finner dock det väldigt svårt själv att fatta tycka för jeansen. I mitt fall beror det helt och hållet på backfickorna. Dessa är för moderna och markanta för min smak, gillar diskreta sömmar och enkla stickningar.

Studio Zero finns att köpa på
Sivletto.

För mer bilder och info kolla in bloggen Repeat to fade.

/Eric

Even Steven-Masa


Tänkte vissa lite bilder på masan, detta är läget efter 11 månaders användning. Sista tiden har det varit mycket reprationer i bakre partiet. Välgjort och svårt att se på dessa bilder. Det tar sin tid att bryta ner en skönhet. Startade ett galleri på denimshop.se för att få se vackra slitningar. Så gå in och ladda upp bilder på era egna jeans.

/Eric

Trasigt eller inte?

image843

Nu kommer trenden med trasiga jeans allt mer. Det var cirka fyra år sen senast. Gillar ni denna trend? Kommer trenden bli större en vad man tror?

/
Eric

två på en vecka.

image842

Åkte till IKEA i Linköping i går för att köpa lite små saker till flytten. Innan jag gick in på IKEA tog jag en sväng i lite andra butiker. Meningen var inte att jag skulle köpa några skor i Linköping. Men i första butiken jag gick in i hittade jag denna le coq sportif sko. Den gick inte att motstå så nu är jag den nya ägaren. I efterhand känns det väldigt bra att jag köpte skon, nu har jag skor så jag klarar denna säsong. (en bra ursäkt). Skon finns att köpa på
Zoovillage.com

/Eric

Naked and Famous Denim

image835Naked & Famous Denim uses only the most unique and rare denim fabrics from Japan. The prestigious mill in Japan, from which we import all our fabric, is committed to producing only the best (and most expensive) denim in the world. Throughout each step in denim production (weaving, dyeing, finishing?) the mill uses a combination of old school and modern methods and practices. So much culture and history is poured into the fabric so that it can be appreciated by the denim purist.

We keep all our jeans raw and simple. No washes, no embroidery, no gimmicks? just the best fabric in the world combined with modern fits. We have eliminated these costly (and in our opinion unnecessary) after-effects, and have stripped down our jeans to the core essentials. Now true denimheads and newcomers alike can enjoy these special fabrics at a reasonable price. /


När jag kollade Naked & Famous jeansen förstagången tänkte jag direkt på Cheap Monday. Tycker det finns en hel del likheter både utseendemässigt och i deras beskrivning av märket. Min blick fastnade på patchen för att senare upptäcka den snygga etiketten. Jeansen är riktigt cleana på detaljer vilket åter igen gör att mina tankar hamnar hos Cheap Monday. Den ända stora skillnaden mot Cheap Monday för mig är att Naked & Famous använder sig av japanska jeans kvaliteter (Cheap Monday=Kina). Kolla in jeansen, säg vad ni tycker.


På hemsidan finns en tuff
video att kolla in. Om någon är sugen på att beställa ett par Naked & Famous jeans går det att göra på Blue in Green.


/Eric


authentic

image832För fyra fem årsedan gick jag jämt i vans, otroligt sköna skor att jobba/leva i. Sedan kom den vans fria perioden i livet. Förra veckan tog den slut, beställde vans modell
authentic. En modern klassiker som passar lika bra till ett par smala jeans som ett par lite lösare. Som vanligt väljer jag att gå på det svarta alternativet. Svart håller i längden och är lättare att matcha.

/Eric

skyltfönstret.

image829
image830

Vi har målat om skyltfönstret, JC har valt färgen orange till vår och sommar skyltfönstret. Så Ullis skyltade upp med Nudie i mittenskyltfönstret. Tycker det blev riktigt läckert mot en orange bakgrunden.

Jeansen på bild från vänster:

Slim Jim / Greentone 1200:-
Long John / Superblue 1200:-
Avarage Joe / Saltwater Blue 1300:-
Wallet / Pocket Stitch 500:-


/Eric

Fares Chambray

Det var ett tag sen jag fick chambray skjortan men jag har glömt att lägga upp den som en outfit. Kan bara säga att jag stormtrivs i skjortan.

image828Skjorta: Nudie Fares Chambray
Linne:HM
Jeans: Thin Finn Black Coated (18 månader)
Skor: R.M Williams

/Eric

gentlemans jeans

image822

På bilden vissas
Acnes samarbete med holländska modetidningen Fantastic Man. Själv tycker jag jeansen är riktigt tuffa med sina detaljer, kolla bara det snygga uppviket där selvagen tydligt vissas. I mitten av mars finns jeansen i limiterad upplaga i Acne Studios i Stockholm. Läs mer på Cafe.se

Nice outfit!

image821

Tycker detta är en sjukt snygg outfit. Kolla in fler bilder från Paris
här.

/Eric

glömska.

image817Är besviken på mig själv och det har jag varit i ett par dagar nu. I början av förra veckan hittade jag denna underbara jeansskjorta på ebay, det var kärlek direkt så budgivning påbörjades. Förra veckan var en väldigt intensiv vecka både på jobbet och privat så jag glömde helt enkelt bort denna auktion. I måndags kom jag på att jag bjudit på jeansskjortan men då var det redan försent. Men jag har en aning om vem som kan ha vunnit denna auktion. Douglas, Hampus är det någon av er?

Gul & Blå har blivit uppköpta så även Cheap Monday. Vad är det som händer? Är det positivt eller negativt vad tycker ni?

/Eric


Wrangler.

image812
Wrangler Skjorta/ 500:-
Wrangler Kjol/ 900:-/Eric

The rugged museum.

Mitt sug efter att få resa till Japan har blivit allt större sista månaderna. I går fick jag även veta att en vän till mig också planerar att resa dit, dock mycket tidigare. (nu vill man verkligen resa) Tror flera av er förstår varför jag vill resa till Japan tänk att bara få kolla in alla butiker som säljer vintage jeans. Kan man få en bättre historia lektion? Detta är ett av alla ställen jag skulle besöka The Rugged Museum Är det någon mer som vill resa till Japan, varför?

/Eric

Blue Jean Confidential CBC Documentary

image811

Med jämna mellanrum besöker jag
indigofans blogg. Det var här jag hittade länken till Blue Jean Confidential.

Så ta och kolla in dokumentären Blue Jean Confidential.

/Eric

Byter Jobb.

Som ni alla märkt har det varit väldigt lite aktivitet på bloggen denna vecka. Veckan har gått i 110 km, det är först nu jag känner att jag hinner sätta mig ner och skriva. Redan förra sommaren bestämde jag mig för att till denna sommar (2008) skulle jag byta jobb. I tisdags var jag uppe i Stockholm på ett möte ett möte som resulterade i att jag från och med i april har en ny arbetsgivare. Kan bara säga att detta jobb har varit lite av en dröm det senaste året, nu är drömmen över och jobbet är mitt. I början av april tillträder jag mitt nya jobb som säljare för Nudie Jeans. Vad nu detta kommer att medföra till denim.blogg.se ska bli riktigt kul att se./Eric