Äntligen!

Har varit på jakt efter en Levi's 506xx, för cirka tre veckor sedan (sen lördagskväll) vann jag auktion på denna Levi's 506xx. Efter en lång väntan fick jag hem den föra veckan. Efter ett par dagar på vädring var det äntligen dags för användning, nedan kan ni se bilder på mitt mycket lyckade köp.

image800Jeansjacka: 506xx Vintage
Linne: HM
Jeans Nudie Thin Finn Dry Black Coated
Skor: Plimsolls

Strumpor: Topeco

/EricPatrik.

Nudie: Thin Finn Blond Ecru Embo

1300:-
Acne: Max Portobello


1300:-

Fick en fråga om en smal ljus passform, lägger här upp två mycket bra passformar. Nudien är det smalaste alternativet av dessa två. Nudien är min favorit för våren 2008 när det kommer till tighta jeans.

/Eric

080220

image786
Jeansjacka: Nudie Conny Black Coated
Jeans: Thin Finn Dry
T-shirt: Levi's
Linne: Cr Eco
Skor: Converse
Glasögon: Ray- Ban


/Eric

Denim Indigo Master

I dag kom mitt senaste tillskott till bok och magasin samlingen. Bläddrade igenom den lite fort ser lovande ut. Dock inte lika mycket bilder på Levi's, Lee och Wrangler i denna som tidigare utgåvor.

image780/Eric

Denim to Girls

Bay Icon / Skirt Raw Indigo


image768

799:-

Bay Icon Light Inside Pocket Denim


image771
Riktigt snygg placering av bakfickan i sömkant, har själv en svaghet för cinchbacks.

1199:-

Pace Super Slim P-017

image775

899:-

Hittade tre stycken riktigt snygga tjej passformar som jag vill lyfta fram. Alla tre är väldigt cleana, det är små detaljerna som lyfter fram passformarna.

Länkar↓

Bay Icon / Skirt Raw Indigo

Bay Icon Light Inside Pocket Denim


Pace Super Slim P-017

/Eric


Levi's tee.

image763

Pris 500:-

image629
Pris 500:-

Luke insect for Levi's↓

image765

Pris 500:-

Dessa två t-shirts är designade av den London baserade design studion Insect. T-shirten levereras i en cool pappers kartong.

Finns att köpa på Sid & Sally

/Eric

080216

image758Jacka: WE
Jeansjacka: Nudie Conny
Skjorta: Acne
Linne: Cr Eco
Jenas: Nudie Even Steven Masa
Skor: Hudson


/Eric

Cirka 11300:-/Eric


Edwin Windstopper.


image751image755

Edwin har vävt in ett Gore Windstopper membran i jeanstyget. Detta gör så att jeansen står emot all vind samt en hel del regn och fukt. Det är en 11,5 oz kvalitet, lätt och smidig. Viljan av att prova dessa är stor, hur blir känslan i tyget? Är det en kvalitet som behövs?
Dessa finns att köpa på Caliroots.com för priset 1799:-.

/Eric

Levi's Saddleman

image678

Levi's Saddleman står på vårat lager och väntar på bättre tider. Han har lite skador här och där vilket är lite tråkigt. Saddleman har funnits med ett tag vilket gör att skadorna på något sätt är okej. Fanns en Levi's Saddleman på ebay för någon vecka sedan till salu, it was the real deal.

/Eric

L.U.V/Telephone

image726

image727Acne L.U.V börjar segla upp som en av mina stora favorit passformar för tjej våren 2008. Har testat av den på lite kunder, blir bara bättre och bättre ju mer man ser den på. På bilderna kan ni se L.U.V i tvätten Telephone.

/Eric

Lee Originals

image730

Lee 101B Hair On Hide (1937) 11,5 oz blue selvedge denim. Häst patch med inbränd Lee logga. Dessa repro jeans är något av mina egna favoriter. Har ett par nya som ligger och väntar på att få bli utslitna.

image734

Lee Riders 101Z (1952).

Sivletto har börjat sälja Lee Originals, vad jag vet finns det ingen annan Svensk sida som säljer Lee Originals. Det har varit svårt att hitta Lee Originals i butik, detta samarbete är mycket positivt.
Vill man hellre ha LVC finns det att köpa Sneakersnstuff.

Cultizm är en sida som säljer både Lee Originals och LVC.

/Eric


080211 (måndag)

image724


image725


Hood Tröja: Acne (ny)
Linne: HM
Jenas: Nudie Even Steven Masa
Skor: R.M Williams

/Eric

superdenim.co.uk/

image708image715image720Söker du Japanska jeans? Superdenim är en helt ny jeansbutik på nätet. Superdenim kommer söka av världen efter nya jeans varumärken. Superdenim öppnades i slutet av januari, i dag tillhandahåller Superdenim tre stycken jeans varumärken (se bilder). Superdenim utgår från England vilket är väldigt positivt för oss Europér, vi slipper tull avgifterna. Är du medlem på ringxring.com får du 10 % när du handlar hos superdenim.

/Eric

Höst/Vinter 2008

image699image702image707
skånegatan 75

Har under tre dagar i Stockholm gjort inköp på tio olika jeans varumärken till höstl/vinter 2008, bott på ett helt nytt hotell och ätit gott på aquavit. Träffat många nya härliga människor och även många gamla.
Som vanligt var det bästa att få se vad alla tio olika varumärken har att erbjuda inför höst/vinter 2008. Av dessa 10 olika jeans varumärken finns det tre stycken som fångar mitt intresse lite mer.
Crockers nya designteam har skapat en helt ny genuin känsla. Man tar till vara på det ursprung som finns hos Crocker blandar sedan in ett 2000 tal, riktigt kul att vårt varumärke kommer att växer sig starkare på jeans marknaden .
Acnes nya kontor visar vägen. Acne kommer byta namn från Acne Jeans till Acne. Kollektionen är stor, innehåller många gobitar. Acne gör en liten kollektion med bra volymprodukter (stickat, skjortor) i pris läge 800kr
Nudies största kollektion någonsin, man delar in topparna i tre olika kategorier: skogshuggarn, jeanskillen och sjöfararen. Fotfarande mycket otvättat, fast med ett större och bättre utbud av tvättade jeans. Jackorna, skjortorna och det stickade programmet är riktigt bra. Som ni ser på den översta bilden är det en väska från Nudie, denna vill jag framhålla som det bästa av mina tre dagar i Stockholm.


/Eric

NU Conny.

image698

Nu Conny/Deep Broken Twill.

Ny jeansjacka till riktigt bra pris på:
denimshop.se


Denna vecka är jag på Jeansmässa, tillbaka på fredag.

/Eric

1940s Winter Overalls

image690
image691image692I bland när man sitter och letar efter jeans fastnar man i tankar. Hittade dessa på en sida som säljer vintage palgg. Tankarna kom direkt, vem har varit ägare? vad har han/hon haft för yrke? har dessa gått i arv?
Underbart lagade, snygg slitning och fina detaljer. Helt fantastiska!


/Eric


Sivlettos egna damjeans!

image674


Här kan vi se Sivlettos egna dammodel Asta. Asta kommer i två tvättar, Asta/Asta dark. En riktigt cool 50-tals passform.

/Eric