Träffa älskling outfit.

   
   

Jacka: Lee Jacka
Kofta: Adam
Skjorta: Adam
Jeans: Nudie Tin Finn
Linne: HM
Skor:
Schmoove
Mössa: Adam

/Eric

Lukas Bohlin Wrangler Jeans

 Lukas Bohlin Wrangler Jeans.  Lucas kom upp i Onsdags för att visa Wrangler vår 2. I butik April våren 2008. Wrangler växer sig bara starkare och starkare.  Vilket man ser på vår 2 kollektionen. 

Tjej:

Bra modeller på tjej:

Lia: Låg, Smal.
Jerry: Ny Modell. Tube Leg. Lite högre än Lia och något smalare. En modell vi tror mycket på. 
Sofia: Lite mer normal midja med ett rakt ben.
Joni: Kolla in bilderna under. 

  
Joni: Flare Leg.

 
Ellen: Bermuda. Tvätt: Sanded Glory.

  Fashion Tunic. Pris 399:-
Striped Polo. Pris: 399:-


 
Fashion Dress. Pris 499:- Gott pris.


Kille:

Bra modeller på kille:

Sly: Straght Leg.
Skanders: Skinny Fit.
Jim: Slim Carrot.
Floyd: Straght & X-Low.


   
Floyd: Summer Favorite. Pris 899:-         Floyd: Paradiso Worn. Pris 899:-

  S/S Western Shirt. Pris 749:- Grymt snygg.
Swing Summer Worn Tee. Pris 399:-
 

 Positive Tee/ Negative Tee. Pris 399:- 

Vilken Är vilken ?

/Eric

En vanlig dag.


  

Kofta: Filippa K
Skjorta: Tiger
Linne: Crocker
Jeans: Nudie
Grim Tim Dry Black Selvage. Köpte dessa i veckan då mina Thin Finn Black Coated har börjat falla sönder. Det är en italien tillverkad 13oz selvage.  
Skor:
Hudson.

/Eric

HABIT FASHION AWARDS 2007

image307


Nominerade:


Årets
butik ungt mode

Grandpa (Stockholm) *

Pavement (Lund)
                                                                                            

Nominerade:

Årets
modekedja

H&M

Gina Tricot *

KappAhl                                                                                                          

Nominerade:                                  

Årets
designer/designerteam

Cheap Monday

Fifth avenue shoe repair *

Velour

Nominerade:                                                                              


Årets
Levrantör/agent ungt mode

Nudie

Elvine *

Stylein

* = Vinnare ?

Vi får väl se om jag blir en vinnare på mina *

Vill ni läsa mer om dom andra Nominerade samt motivering gå in på Habit.


Nudie & Amnesty International

Nudie fortsätter sitt samarbeta Amnesty International. Nudie jobbar i dag med 23 olika länder. Man har valt ut en designer från varje land. Designern har sedan fått skapa en t-shirt som beskriver välden eller dagen för honom/henne. Dom 23 olika t-shirtarna kommer produceras i Ekologisk bomull. Priset kommer att ligga mellan 399-499:- varav 11 Euro går direkt till Amnesty International. Dom olika t-shirtarna kommer att komma ut till butik någon gång under december månad.image306http://www.nudiejeans.com/thisisnudie/amnesty.php

Om cirka 40år

Kolla vilken glädje. Man riktigt känner hur han trivs i sina underbara blåjeans. Detta är så mycket jag om cirka 40år. Då kommer jag att vara så grymt stolt över mig sjäv för att jag ängnat mitt liv åt jeans. Kanske då om cika 40år har jag ett lika stort leende.


image305
http://www.thesartorialist.blogspot.com/

Lördag

    
 
 

   

Jacka: Velour
Jeansjacka: Lee Original
T-shirt: HM
Linne: Crocker
Jeans: Nudie Thin Finn Black Coated
Skor: Björn Borg 

  

Jeansväst: Cheap Monday
Skjorta: Adam
Jeans: Nudie Regular Ralf Veggie Indigo
Skor Hudson Shoes
Glasögon: Ray-Ban
Tjej: Sandra

image304 Ted Jc Västervik.

Blått Blod

I förra veckan blev jag uppringd av Tuva Klinthäll på Smålandsposten. Hon hade lite frågor om Jeans & denim. Bara ordet Jeans & denim fick mig att gå igång på alla fyra cylindrar. I dag Lördag fick jag/ni se hur resultatet blev.


Tack !!

Tuva Klinthäll            
0470-770526

tuva.klinthall@smp.se  Allt är bara denim

Jeansen är en ständig klassiker som aldrig dör. Vi snackar med Eric Holmström, småländsk jeansentusiast som säljer jeans till vardags och har den välbesökta jeansbloggen denim.blogg.se.
 Han ger oss höstens bästa jeanstips.
 

 
Bild


 
 
Även om jeansen är ett lika ständigt överlevande plagg som till exempel Converseskon går det ju trender i allt, höga midjor, stuprörsjeans, färgade jeans, tvättar, inte tvättar och så vidare i all oändlighet. Och från att ha varit ett ungdomsplagg finns nu jeansen på var människas kropp, affärsman som rebell. Och hösten 2007 är det riktigt riktigt mörkt som gäller. Återigen.
 - Ja, nu fram mot vintern kommer det ju mycket mörka jeans. Det är det som människor efterfrågar mest, mörka jeans och hög midja, säger Eric Holmström som jobbar som säljare i en jeansbutik i Oskarshamn och har sedan länge bloggat om jeans och jeanskultur på denim.blogg.se
 Hög midja? Är inte den död?
 - Nej, tvärtom faktiskt. Jeans med hög midja är det som säljer allra mest nu. Men tidigare har det ju varit mycket hög midja och så smala stuprörsben. Det vi ser nu är hög midja och lite boot cut. Det är nytt för i höst. Just hög midja snackades det ju mycket om i början att ingen skulle kunna köpa, men det är ju så med alla trender, till slut känns det väldigt naturligt. Och den höga midjan är nog så populär för att den passar alla, och är väldigt bekväm.
 Vad menar du med mörka färger?
 - Ja, en riktigt riktigt mörkt blå färg. Kanske inte den där klassiska sjuttiotalsblå, den säljer ganska dåligt, utan en mer nedtonad mörk färg.
 
 Som med allting i dagens mode säger experterna att allt egentligen är okej, trenderna har blivit utsuddade och kan man bara stå för sitt plagg funkar det men vad i höstens mode sticker ut?
 - Ja, vi märker en stor efterfrågan på mer baggy jeans. Det kommer mer och mer till våren märker vi, som för två år sedan, då var det mycket baggy. Och det kommer att bli den stora grejen till våren, redan nu märker vi att folk vill ha det lite lösare. Man har tröttnat på det här med tight, så det kommer att bli stort i vår, ljusa, lösa jeans.
 Och så var det det här med färgade jeans.
 - Ja, i höstens och vinterns kollektioner är det ju inte mycket färg överhuvudtaget. Det hänger nog ihop med årstiden tror jag, det känns konstigt med vita och färgade jeans mitt i vintern. Mot våren kan vi se att det kommer lite mer färg, men det blir inte samma grej som nu i våras. Då ville ju alla ha röda, vita, gula och gröna jeans. Vi har några färgade jeans inne just nu, men det är inte så stor efterfrågan på dem.
 Är inte färgade jeans väldigt nittiotal? Jag har många trettonårsminnen ihop med neongröna jeans.
 - Nja, jo, fast så är det ju med trender. De kommer ju alltid tillbaka, i cykler. Men visst, då var det ju ännu mer neon än det har varit i vår. Och några märken är det ju som fortfarande kör på den trenden, Julian Red har bland annat ett gäng väldigt starkt neoniga modeller.
 Men säg något som är helt ute i denimsvängen.
 - Om man måste säga nåt så är det väl vita jeans nu på vintern. Och så finns det ju en del morotsformade jeans, det är inte så hett, och inte så efterfrågat. Den modellen är ju lite lösare upptill och tightare nertill. Folk vill ha det tvärtom, det ska sitta åt lite upptill och sen släppa loss.
 
 När du inte jobbar med jeans bloggar du om jeans, varför?
 - För jeans är mitt stora intresse i livet. Jag brinner för jeans, jag har denimfärgat blod, haha. Nej, men det är roligt att skriva och tipsa om jeansnyheter, och så diskutera om jeans i olika forum. Det är helt enkelt väldigt, väldigt roligt med jeans. 

Ni kan även läsa den på : http://www.smp.se/article/882310_183-254-0-0  


Schmoove

Ny inköpta till gaderoben. Jamaica Cyclo Svart .
/Eric

Det var dags.

Det var dags att skaffa ny kamera. Valet blev en Canon. Canon har jag på min nuvarande och den är jag mycket nöjd med. Men den är lite för stor för att ha med sig överallt. Så det blev en Canon Digital IXUS 75 Black.  
Fick hem den i går och mitt första intryck blev mycket positivt. Den var så liten som jag ville att den skulle vara och den är mycket lätt använd.


image289

Velour

Efter mycket letande har jag hittat vinterjackan 07/08. Så vi åkte till Kalmar i lördags för att köpa mig en vinterjacka. Jag vet att dom säljer Velour på Kompaniet. Dom hade en Velour jacka men det var inte rätt mod. Det fanns inte så många andra fina vinterjackor. Så valet blev lätt jag beställde denna när jag kom hem. Men resan till Kalmar var mycket lyckade jag kom hem med ett par nya skor. Bilder kommer att komma.


image286

www.zoovillage.com

/Eric

Snart tillbaka !

Datorn har gått sönder. Väntar på besked från Data Doktorn. Ser ut som det blir till att köpa en ny. Men jag kommer snart att börja blogga igen.
/Eric